Wat maakt ons uniek

Lekkerbly heeft meer dan 15 jaar ervaring met unieke reizen naar zuidelijk Afrika, een eigen boekingskantoor in Zuid-Afrika en ontelbare routes om van te kiezen. Ons team van geboren en getogen Zuid Afrikanen helpt u graag met het realiseren van de ideale reis voor uw unieke reiswensen.

Deel ons passie en kennis van ons mooi deel van die wêreld.

Wij bieden u veel meer dan een gewone boeking site!

Ons team bestaat uit geboren en getogen Zuid Afrikanen met een enorme reislust en passie voor onze deel van het wereld.

Met een eigen boekingskantoor in Pretoria bieden wij onze klanten op reis een directe en persoonlijke back up 24 uur per dag 7 dagen per week!

Uniek karakter. Als geboren en getogen Zuid-Afrikanen kennen wij als geen ander de landen en hun gebruiken en dit geeft ons een oneerlijk voordeel. Onze unieke karakter ligt dan ook in een combinatie van een zeer uitgebreide en in diepte kennis van het bestemming en onze vak, persoonlijk contact en klantgericht denken! 

Up to date kennis en uitgebreide ervaring. Gezamenlijk legt onze team gemiddeld tussen de 15,000 en 25,000 km per jaar af! Zo blijven wij op hoogte van veranderingen, nieuwe accommodaties, dag toeren, activiteiten, bezienswaardigheden etc. 

Het belang van goede overnachtingen. De juiste accommodaties op reis is van cruciaal belang en kan bepalend zijn hoe u een reis en/of nieuwe land ervaart. In de regel worden de door ons aangeboden accommodaties geregeld persoonlijk door één van onze teamleden gekeurd!

Minimum eisen. Enkele minimum eisen zijn voor ons erg belangrijk - nooit een badkamer en toilet delen met vreemden - schoon en rustig - vriendelijke service en waar mogelijk kleinschalig. 

Echte "lekker bly" accommodaties.  Door een veelal jarenlange persoonlijke samenwerking met leuke en kleinschalige accommodaties zijn wij in staat iets extra’s te bieden.

Wij helpen u dan ook graag niet alleen overnachting te vinden maar de juiste overnachting dat het beste bij u past! Wij nodigen u graag uit om onze kennis en passie te delen bij het voorbereiden van uw reis naar Zuidelijk Afrika.

Lekker bly in Afrikaans = Goed vertoeven in Nederlands

 • Eigen boekingskantoor plaatselijk
 • Erkend agent voor Nationale Parken en meeste privé reservaten
 • Grote lokale kennis, netwerk en contacten
 • Uitgebreid aanbod van door ons geselekteerde kleinschalige accommodaties
 • Samenwerking met bonafide autoverhuurbedrijven met uitgebreid lokaal netwerk
 • Groot aanbod van excursies en activiteiten
 • Maatwerk - altijd geheel afgestemd op uw wensen
 • Ontwijk massatoerisme
 • Erkend agent voor de nationale parken 
 • Gratis offerte en advies
 • Gratis excursie bij iedere reis langer dan 12 dagen


Iedere Lekkerbly maatwerkreis is veel meer dan alleen een vakantie of rondreis, het is vooral een manier om op betaalbare wijze uw bijzondere reiswensen in vervulling te laten gaan. Lekkerbly is ook een sociaal bewuste reisorganisatie met eigen kantoor in Zuid-Afrika, gespecialiseerd in Zuidelijk Afrika.

Gerust op reis
Lekkerbly is een erkend Zuidelijk Afrikaanse reisorganisatie met kantoren in beiden landen. Wij bieden u een rijkdom aan contacten, kennis en passie.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Lekkerbly Tours & Safaris (KvK 05073805) is aangesloten bij SGR.  Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis. Klik hier voor meer info.

Service, veiligheid & gemoedsrust (Zuid-Afrika – Namibië – Botswana - Mauritius)

Wij bieden een ongekende service, back up en zekerheid ondersteund door een gratis kaartenboek, een gedetailleerde route beschrijving en/of GPS systeem en een 24 uur per dag back up service door geheel Zuidelijk Afrika. Ook zijn wij in onafhankelijk onderzoek door de ANWB aangegeven als echte Zuid-Afrika specialist! (Wereldreisgids – Zuid-Afrika pag 88)

Klanten buiten Nederland

Voor onze klanten buiten Nederland handhaven wij waar mogelijk en binnen de wettelijke kader van het desbetreffende land de zelfde voorwaarden als voor onze Nederlandse klanten.

Let op: Alle klanten woonachtig in Scandinavië worden via Utforsk Afrika (Nala Reiser) in Noorwegen geboekt onder de Noorse SGR voorwaarden!

Nala Reiser AS/Utforsk Afrika er et norskregistrert selskap. 

Organisasjonsnummer Foretaksregisteret 918127445

Vi er registrert i Reisegarantifondet og har stillet lovpålagt økonomisk garanti som gjør at du får refundert dine forskuddsbetalinger skulle vi gå konkurs før din reise er gjennomført.

Utforsk Afrika AS er del av LB Safaris og vi har forretningsadresse i Oslo, kontorer i Meppel i Nederland, eget bookingkontor i Pretoria i Sør Afrika som også fungerer som 24/7 nødkontakt for de som reiser med oss. I tillegg har vi også kontor i Cape Town.