Sponsor Projects

Wij werken waar wenselijk en indien mogelijk met bedrijven die meer dan alleen van hun omgeving profiteren.

Bewaar natuur en koester kultuur vir ons kinders!

Lekkerbly promoot waar mogelijk milieu bewust denken en het sociaal omgaan met onze landgenoten. Tevens gebruiken wij Theta geregistreerde gidsen en waar mogelijk of indien wenselijk ook FTTSA (Fair Trade in Tourism South Africa) accommodaties en/of bedrijven. Ook sponsort Lekkerbly van tijd tot tijd verschillende projecten in Zuidelijk Afrika.

Eswatini

Het Mdzangwini Project (Swaziland) klik hier voor meer info

Lekkerbly sponsor 1

Namibië

Lithops Research and Conservation project Namibia klik hier voor meer info

Lithops Project3

Andere sponsor projects van de laatste jaren waren..

Schoemanskloof Skooltjie:

Dit afgelegen schooltje werd jaren geleden gesloten omdat het te klein en uit de weg was voor meeste kinderen. Het ministerie van Onderwijs vond het ook moeilijk om overzicht te houden over een afgelegen school van dit formaat maar zijn inmiddels door het harde werk van ouders en het plaatselijke gemeenschap terug gekomen op hun besluit.

Lekkerbly sponsor 4 Lekkerbly sponsor 5

Dit schooltje ligt op geen enkele schoolbus route en word alleen bezocht door (kansarme) kinderen die op loopafstand van het school wonen. De lokale bevolking heeft weinig andere opties en de hoogste opleidingsniveau is vergelijkbaar met 2de jaar middelbare school maar ligt over het algemeen veel lager. Door dit schooltje met 3 klaslokalen te ondersteunen krijgen kinderen vanaf 4 tot ca. 12 jaar een kans een goed begin te maken.

In overleg met de onderwijzers trachten wij te assisteren met dingen die het leven vooral voor de kinderen beter maakt. Hieronder zijn enkele foto’s van het schooltje en waar de kinderen rugzakjes in ontvangst nemen.

Lekkerbly sponsor 6 Lekkerbly sponsor 7 Lekkerbly sponsor 8

Kinderen ontvangen van Lekkerbly een rugzak met van alles zoals kleur krijtjes, tandepasta etc. er in

Lekkerbly sponsor 9 Lekkerbly sponsor 10 Lekkerbly sponsor 11

juf Louise

Lekkerbly sponsor 12 Lekkerbly sponsor 13

Één van onze vorige projecten was

Vezokuhlé Creative Textile Mosaics.

Lekkerbly sponsor 14 Lekkerbly sponsor 15

Voor iedere reiziger die met Lekkerbly naar Zuid-Afrika reist wordt het project van Vezokuhlé Creative Textile Mosaics financieel ondersteund. Ook word er in sommige van onze groepsreizen een bezoek gebracht aan dit project. Vooral de kunstreis geeft ruim de tijd en een extra financiële bijdrage aan dit project. De gemaakte stukken zijn stuk voor stuk uniek en dus eigenlijk kunstwerken.

Lekkerbly sponsor 16 Lekkerbly sponsor 17

Door een bijzondere band met dit prachtige regio en persoonlijke contacten met één van de aanstichters van dit project betekent Vezokuhlé meer dan de gemiddelde project voor Lekkerbly. Wij weten dan ook dat de kleine bijdragen en inzet van onze kant goed ontvangen en gebruikt word.