Reizen naar Namibië met kinderen

Met uw familie en/of kleine kinderen op reis door Namibië? Namibië is een prima land om met kinderen naar toe te reizen. Er zijn op sommige plaatsen activiteiten waar kinderen aan kunnen mee doen. Ook hebben er veel accommodaties allerlei speciale activiteiten gericht op kinderen. Het is ook een unieke ervaring om door de veelal uitgestrekte landschappen te reizen. Het land is ook erg veilig en de mensen zijn heel vriendelijk. Let wel op, er zijn in Namibië net als in Zuid-Afrika wel een aantal regels en formaliteiten waar u zich aan moet houden als u met minderjarige kinderen door Namibië reist (zie onderaan de pagina voor meer informatie). Maak gerust gebruik van onze passie en meer dan 15 jaar kennis en ervaring als zuidelijk Afrika en dus ook Namibië specialist om een voor u unieke op maat gemaakte familie reis naar Namibië te regelen.

Bring die kinders saam en kom kuier lekker hier by ons!

 Lekkerbly kids 4

Op reis in Namibië met kinderen: Iedere familie heeft zo unieke reiswensen en daarom heeft iedere zo zijn eigen unieke samenstelling veelal bepaald door...

1)      Verschillende ouderdom van de reizigers

2)      Samenstelling van de familie

3)      Reizen met peuters of baby’s

1) Ouderdomsverschillen
Door soms grote verschillen in ouderdom (bijv. grootouder en kleinkinderen) kan een reis al snel te veel worden voor de een en niet genoeg voor de ander. Ook de juiste accommodatie en vervoer is cruciaal voor een succesvolle afloop.

2) Familiesamenstelling
Of je met kleine kinderen en/of tieners op stap ga kan een uitdaging zijn. De juiste activiteiten, afwisseling en reistempo kan het verschil zijn tussen een leuke vakantie voor iedereen of een vervelende ervaring voor sommige.

3) Baby’s en peuters (kinderen onder 6 jaar)
Om met hele kleine kinderen op stap te gaan vergt goede planning. Wij weten precies waar en wat wel en niet kan bijvoorbeeld vermijden van malaria gebieden, kind/peuter vriendelijke lodges etc.

Iedere reis op maat gemaakt naar uw unieke wensen! Meeste van onze reisvoorbeelden zijn geschikt om op maat gemaakt te worden naar de unieke wensen die voor uw familie gelden!

Overzicht van alle Namibië reizen

 Namibie met kinderen 4

Let op: Onze meest kindvriendelijke reizen worden aangegeven met een icoon maar deze zijn niet altijd voor hele kleine baby’s of peuters geschikt.

Regels en formaliteiten voor Namibië zijn gelijk aan dat van Zuid-Afrika.

Regels en formaliteiten voor Zuid-Afrika.

Het Zuid-Afrikaanse Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de immigratiewetten met ingang van 26 mei 2014 aangescherpt. Een belangrijk onderdeel van deze wetswijziging is de nieuwe plicht voor reizende ouders met minderjarige kinderen om in het bezit te zijn van een origineel geboorteakte van hun kind(eren). 

Geboorteakte en veiligheid

Volgens immigratiewet 6(12)(a) moeten ouders die met hun minderjarige kinderen willen reizen in het bezit zijn van een origineel geboortecertificaat van hun kind, waarop de gegevens van de ouders zijn vermeld. Het betreft hier niet het gemeentelijke uittreksel, maar de officiële geboorteakte – vraag bij uw gemeente voor een internationale uittreksel. Deze wetswijziging is geïmplementeerd om de veiligheid voor kinderen te verhogen en gaat in op 1 juni 2015. Met dit initiatief hoopt Zuid-Afrika kinderhandel en ontvoeringen sterk te verminderen.

De volledige regelgeving behelst de volgende eisen:

  • Ouders die met kinderen reizen hebben naast hun paspoorten en tickets, ook een origineel geboortecertificaat van het reizende kind(eren) bij zich;
  • Wanneer kinderen zonder hun ouders reizen – maar met een familielid, kennis of andere voogd of ‘toezichthouder’ – dan moeten zij een officiële verklaring bij zich hebben waarin beide ouders toezeggen dat het kind toestemming heeft om te reizen, evenals kopieën van de paspoorten van de ouders of de wettelijke voogd van het reizende kind;
  • Wanneer slechts een van de ouders met het kind meereist, dan moet hij/zij naast het geldige geboortecertificaat een schriftelijke verklaring van de andere ouder hebben, die het kind toestemming geeft om te reizen;
  • Indien nodig een officieel bewijs dat deze alleenstaande ouder volledige voogdij en ouderlijke zeggenschap over het reizende kind heeft, danwel een officiële overlijdensakte van de andere ouder van het kind.

**LET OP: Verandering vanaf begin 2019 (ontvangen van South African Tourism)

Zoals inmiddels via verschillende media is te lezen, heeft het Ministerie van Binnenlandse Zaken van Zuid-Afrika een aanpassing van de immigratie wetgeving ingevoerd. Deze nieuwe wetgeving betekent dat men officieel niet verplicht is om een origineel geboorte akte of een uittreksel daarvan bij zich te dragen als men met minderjarigen reist. Alleen bij uitzondering wordt hier nog om gevraagd. 

Ondanks deze wijzigingen blijven wij adviseren om een geboorte akte of (internationaal) uittreksel daarvan mee te nemen als klanten met minderjarigen naar Zuid-Afrika reist, omdat luchtvaartmaatschappijen of douane beambten alsnog om dit document kunnen vragen. 

De regels voor landen waar geen visum voor nodig is, zoals Nederland en België, zijn als volgt: 

•           Als het kind met beide ouders reist dan is het niet verplicht om een geboorte akte of een uittreksel daarvan te hebben. (Ons advies is dus om dit wel mee te nemen)

•           Als het kind met één van de biologische ouders reist, dan moet toestemming of machtiging getoond kunnen worden. Dit mag in de vorm van een getekende brief of verklaring. Deze hoeft niet meer door gemeentelijke beambte of notaris gelegaliseerd te worden. Daarbij moet ook een kopie van het paspoort getoond kunnen worden.

•           Kopieën van originele documenten zijn voldoende; deze hoeven dus niet gecertificeerd te zijn. Toestemming en machtiging mogen in de vorm van een brief worden aangeleverd, een notariële bekrachtiging of een beëdigde verklaring zijn niet nodig.

•           Als kinderen alleen reizen zijn aanvullende documenten nodig, zoals toestemmingsformulier, geboorte akte of (internationaal) uittreksel daarvan, waarbij kopieën volstaan.

•           Als kinderen met een andere volwassene dan hun ouders reizen zijn aanvullende documenten nodig, zoals toestemmingsformulier, geboorte akte of (internationaal) uittreksel daarvan, waarbij kopieën volstaan.

Voor meer vragen en/of verder informatie raden wij u aan om contact op te nemen met de Ambassade van Zuid-Afrika in Den-Haag. of kijk op mijnzuidafrika.

Namibie met kinderen 2

Iedere reis op maat gemaakt naar uw unieke wensen! Meeste van onze reisvoorbeelden zijn geschikt om op maat gemaakt te worden naar de unieke wensen die voor uw familie gelden!

Overzicht van alle Namibië reizen